Hulp bij belastingen

Altijd dichtbij

Er zijn verschillende instanties en instellingen die hulp bieden bij belastingen.
Download het overzicht van jouw gemeente om te zien waar je terecht kunt. 

De Fryske Marren

Zie hieronder voor hulp in De Fryske Marren.

Súdwest-Fryslân

De Bibliotheek, Sociaal Werk de Kear en Humanitas bieden hulp bij belastingaangifte

De Fryske Marren, 18 maart 2024

Voor veel mensen kan het doen van belastingaangifte een ingewikkelde en stressvolle taak zijn. Daarom slaan de Bibliotheek, Sociaal Werk de Kear en Humanitas de handen ineen om hulp te bieden bij het invullen van belastingformulieren.

Op drie vestigingen van de bibliotheek in de Fryske Marren zullen vrijwilligers van Humanitas beschikbaar zijn om te helpen bij het invullen van belastingaangiften. Deze dienstverlening is gratis en bedoeld voor mensen die moeite hebben met het zelfstandig invullen van hun belastingaangifte.

Om gebruik te maken van deze service, kunnen mensen een afspraak maken via de bibliotheken. Het is belangrijk dat zij beschikken over een DigiD en tijdens de afspraak hun inloggegevens en wachtwoord meenemen. Daarnaast wordt geadviseerd een mobiele telefoon mee te nemen om de sms-code te kunnen ontvangen. Het hebben van een smartphone met de DigiD-app kan het proces vergemakkelijken.

Personen met een onderneming, inclusief zzp'ers, zijn uitgesloten van deze dienstverlening. Daarnaast geldt een inkomens- en vermogensgrens van maximaal € 35.000,- bruto jaarinkomen en € 50.000,- vermogen. Voor cliënten met zorg/ziektekosten en/of giften is het belangrijk om relevante gegevens mee te nemen of aan te tonen.
Door deze samenwerking hopen de betrokken organisaties de drempel voor het doen van belastingaangifte te verlagen en mensen de ondersteuning te bieden die zij nodig hebben.

Hulp bij je belastingaangifte

BelastingTelefoon

Direct contact met de Belastingdienst?

Bel gratis de BelastingTelefoon:
0800 - 0543

Cursussen voor de computer

Wil je beter leren omgaan met de websites van de overheid?
Volg dan een computercursus bij de Bibliotheek.