Vacatures

Werken bij Bibliotheken Mar en Fean

Wil je werken in onze organisatie? Hou dan deze pagina in de gaten. Hier publiceren we onze vacatures.

Werkervaringsplaatsen

Wij hebben in onze bibliotheken helaas geen mogelijkheden voor werkervaringsplekken. We kunnen op dit moment geen passende werkzaamheden en begeleiding aanbieden.


Bibliotheken Mar en Fean is met 12 vestigingen actief in de gemeenten Heerenveen, Súdwest-Fryslân en De Fryske Marren. Als Mienskipsbibliotheek zijn we van, voor én door de mienskip.

Een bibliotheek met een brede maatschappelijke functie die mensen en gemeenschappen sterker en gelukkiger wil maken. Door kansen te bieden en ongelijkheid tegen te gaan.

Collectiebeheer, boeken, lezen, het blijft een belangrijke basis, maar we zijn ook de plek voor persoonlijke ontwikkeling, ontmoeting, dialoog, inspiratie, vitaliteit, co-creatie en experiment.Iets voor jou?

Wil je weten of mensen helpen in het Digi-Taalhuis iets voor jou is? Ontdek het met de Taalvrijwilligerscheck. 

Taalvrijwilligerscheck

Cursus

Iedere vrijwilliger krijgt een cursus van Stichting Lezen&Schrijven aangeboden en werkt onder de hoede van de Bibliotheek.

Cursusinformatie

Het Digi-Taalhuis

Meer informatie over de Digi-Taalhuizen in onze bibliotheken vind je via onderstaande link. 

Onze Digi-Taalhuizen

Contactpersonen per gemeente

De Fryske Marren

Betty Wiersma kan je meer vertellen over de Digi-Taalhuizen in de Fryske Marren.
 

Mail Betty Wiersma

Heerenveen

Lisette de Bruijn kan je meer vertellen over de Digi-Taalhuizen in Heerenveen.
 

Mail Lisette de Bruijn

Súdwest-Fryslân

Joukje de Ree kan je meer vertellen over de Digi-Taalhuizen in Súdwest-Fryslân.
 

Mail Joukje de Ree

Maatschappelijke stage

Als je graag een maatschappelijke stage wilt lopen in de bibliotheek, dan kun je het beste informeren in je eigen bibliotheek of dit mogelijk is.

Inspireren

Bibliotheken Mar en Fean heeft als werkgebied de gemeenten De Fryske Marren, Heerenveen en Súdwest-Fryslân. We hebben 12 vestigingen en daarnaast zijn er schoolbibliotheken.

Als bibliotheek willen we mensen inspireren en verleiden, we willen een platform zijn voor het maken en delen van kennis en informatie.  

Ontwikkelen

Een plek waar mensen zich kunnen ontwikkelen en daarmee hun kansen in de maatschappij kunnen vergroten. Wij organiseren een breed scala aan activiteiten op literair, cultureel, digitaal en educatief gebied.  

En we bieden producten en diensten aan het onderwijs voor het bevorderen van lezen, leesplezier en mediawijsheid.  

Werkgebied

Dit alles doen we zoveel mogelijk samen met partners in ons werkgebied. Bij deze activiteiten worden onze 75 medewerkers ondersteund door ruim 120 vrijwilligers.